ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

У Геронтолошком центру Врбас корисници и запослени вакцинисани против Ковида 19

Редакција ТВ Бачка | 28. decembar 2020. | 13:38 | Здравство

У Геронтолошком центру Врбас корисници и запослени вакцинисани против Ковида 19

Геронтолошки центар Врбас је друга установа за смештај корисника у АП Војводини где је дана 26. децембра 2020. године извршена вакцинација корисника смештаја вакцином Пфизер против вируса САРС-ЦоВ-2. У Геронтолошком центру Врбас од почетка епидемије болести ЦОВИД-19 није било заражених корисника нити преминулих од болести ЦОВИД-19.

По речима директора Геронтолошког центра Врбас, Радмиле Мусић, писмену сагласност, пристанак на вакцинацију дало је 95 корисника и старатеља, због коморбидитета и потврђених алергија на лекове вакцинисано је 40 корисника и 5 радника, другу дозу вакцине Пфизер против вируса САРС-ЦоВ-2 ће примити кроз три недеље. Први је вакцинисан медицински техничар-физиотерапеут, Виславски Владимир а од корисника смештаја Вукосављев Олга.

Од 55 корисника који нису вакцинисани дана 26.12.2020.године 40 корисника смештаја није могло да се вакцинише јер је пре недељу дана извршена имунизација против упале плућа, вакцином пнеумоваx 23. По мишљењу епидемиолога из ИЗЈЗВ препоручени временски размак је месец дана. Вакцинацију је извршило медицинско особље Дома здравља Врбас.

Ostale vesti iz ove kategorije