ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

На смањење преноса Kовида и смртност утиче једна ствар

Редакција ТВ Бачка | 11. januar 2021. | 10:25 | Здравство

На смањење преноса Kовида и смртност утиче једна ствар

Пандемија коронавируса не јењава. Уместо да паничимо, треба да будемо одговорни и да порадимо на превентиви и јачању имунитета. Истраживање Националног реума центра у Холандији на челу са др R. H. Verheesen показало је да уношење оптималних количина јода има битан утицај на проценат смртности код најстарије популације, оболелих од Ковида – 19.

Истовремено,  др. Gary Warren, главни истраживач компаније SAIC, у свом раду „Унос јода за смањење преноса Ковида-19 и смртности од Ковида-19“ објављеном у публикацији Reserch Gate, износи да дневни унос максимално препоручених количина јода доводи до апоптозе - ћелијске смрти ћелија заражених Корона вирусом, спречавајући његово даље ширење.

Епидемиолошки подаци показују да Јапанци, који су познати по високом уносу јода, имају ниску стопу смртности од Ковида-19 у поређењу са другим земљама.

Дневним уносом од  1,5 до 2,4 милиграма по особи (у зависности од телесне тежине) појачава се спремност организма за борбу против Ковида -19 а самим тим значајно се смањује могућност пренос Ковида-19 и смртност.

Јода највише има у алгама, морској риби и кухињској соли.

Ostale vesti iz ove kategorije