ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Од данас исказивање интересовања за вакцинисање преко еУправе

Редакција ТВ Бачка | 11. januar 2021. | 13:47 | Здравство

Од данас исказивање интересовања за вакцинисање преко еУправе

Грађани Србије од данас могу да искажу интересовање за вакцинисање против корона вируса попуњавањем упитника на порталу www.euprava.gov.rs.

Да би користили ову услугу на порталу еУправа, грађани не морају да буду регистровани корисници. Да би се попунио упитник потребно је кликнути на обележено поље „Покрени услугу“, након чега се отвара формулар који треба попунити и унети тражене податке. Након попуњавања неопходних података, попут контакт телефона и мејл адресе, могуће је одабрати и произвођача вакцине,  чију је употребу Агенција за лекове и медицинска средства одобрила, или жељеног произвођача вакцине, једног или више њих.

О термину и месту вакцинације грађани ће бити обавештавани путем мејла или СМС-а. Од четвртка креће и контакт центар путем којег ће грађани моћи такође да искажу интересовање за вакцинисање против ковида 19.

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице. Потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице, за ког попуњавате услугу нема мобилни телефон или мејл, можете навести свој.

Фотографија: novosti.rs

Ostale vesti iz ove kategorije