ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбаски ММА борци спремају се за предстојећи турнир у нашем граду

Редакција ТВ Бачка | 11. februar 2021. | 13:38 | Спорт

Врбаски ММА борци спремају се за предстојећи турнир у нашем граду

Чланови врбаског ММА клуба „Јунити фајт тим“ последњих дана интензивно тренирају за такмичење коме ће уједно бити и домаћини. У Центру за физичку културу у недељу 21. фебруара одржаће се 11. „Фајт гејмс“, отворено ММА првенство Србије. Клуб је ову спортску манифестацију и претходних година организовао врло успешно. Иако ће ове године изостати посета публике, надају се добрим мечевима и занимљивом програму.

Чланови клуба „Јунити фајт тим“ најбољи су промотери овог спорта у Врбасу и околини. Сам назив ММА у преводу значи мешовите борилачке вештине. У питању је савремени контактни спорт који комбинује ударачке и дисциплине рвачко-партнерног карактера. Срж модерног ММА спорта чине бокс, рвање и бразилиски џиу-џицу. Клуб је пропознатљив по врхунским борцима.

Уз успехе које постижу у борилачком рингу, у клубу се успешно ради и на рекреацији. У кросфит тренинге укључене су припаднице нежнијег пола, које се баве интензивним тренингом и тако остварују добру телесну кондицију и форму. Са њима ради Татјана Бичкеи.

Врбаски „Јунити фајт тим“ заступљен је и у ММА Савезу Србије који окупља око 80 клубова, и један је од истакнутијих колектива у овој асоцијацији. Захваљујући овом и сличним клубовима и сам ММА спорт је у последњој деценији постао значајно популарнији. Томе доприносе и такмичења какво је управо и надметање „Фајт гејмс“ у Врбасу.

Ostale vesti iz ove kategorije