ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Обележено пет година од формирања Градског музеја Врбаса

Редакција ТВ Бачка | 24. februar 2021. | 15:21 | Друштво

Обележено пет година од формирања Градског музеја Врбаса

Поводом пет година од оснивања Градског музеја Културног центра Врбаса у овој установи уприличена је прослава тог јубилеја. Иако музејска делатност на овим просторима датира још од 60-их година прошлог века, Музеј се као засебна организациона јединица оформио 2015. године. На церемонији обележавања петогодишњице, госте су поздравили Бојан Периз, директор Културног центра Врбаса и Весна Гргуровић, руководилац Градског музеја.

Присутне је поздравио и председник општине Врбас, Предраг Ројевић који је овом приликом најавио значајна улагања у општинске објекте културе, пре свега у Врбасу, Равном Селу и Змајеву. Испред Министарства културе и информисања обратила се Оливера Марковић. Овом јубилеју врбаског Музеја присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секратар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. За музејске јединице у Покрајини важно је да подршку и добру сарадњу оставрују и са својом матичном установом, а то је Музеј Војводине.

Свечаност је настављена доделом захвалница заслужним установама и партнерима Градског музеја Културног центра Врбаса. Завршена је обиласком поставке током које су гостима презентована култрурна, археолошка, етнографска и историјска блага Врбаса која се чувају у врбаском Музеју.

Ostale vesti iz ove kategorije