ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

У току упис будућих првака у врбаске основне школе

Редакција ТВ Бачка | 7. april 2021. | 11:37 | Друштво

У току упис будућих првака у врбаске основне школе

У току је упис будућих првака у основне школе. Стандардних процедура поводом уписа придржавају се у свим образовним установама у општини Врбас. Тако је и у школи са највећим бројем ђака, Основној школи „Светозар Милетић“ у Врбасу. Школа располаже са највећим бројем одељења па ће у школску 2021/2022. уписати и највише првака.

Упис траје до 31. маја, али школе могу да врше упис и после тог датума, наводи се у саопштењу Министарства просвете. Документа потребна за упис прибављају се електронским путем: извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма и потврда о лекарском прегледу, односно лекарско уверење. саставни део уписног процеса је и тестирање ученика што је подједанко важно и деци и њиховим родитељима.

Поред Основне школе „Светозар Милетић“, у општини Врбас упис се одвија у још осам основних школа. У први разред уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. У наредниј школској години, упис у први разред обавезан је за сву децу рођену од 01. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године и она би се почетком септембра морала наћи у школским клупама.

Ostale vesti iz ove kategorije