ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Млада кошаркашица Маша Јанковић донела у Врбас медаљу са Европског првенства

Редакција ТВ Бачка | 1. jul 2021. | 12:42 | Спорт

Млада кошаркашица Маша Јанковић донела у Врбас медаљу са Европског првенства

Женска кошаркашка реперезентација Србије недавно се окитила на Европском првенству златним одличјем, а значајно место у редовима репрезентације заузимала је и наша суграђанка Маша Јанковић. За Машу је у згради Општинске управе Врбас приређен пријем у знак захвалности што је заједно са осталим кошаркашицама домаће репрезентације бранила боје наше земље. Председник општине уручио јој је захвалницу за освојену европску медаљу и успешно представљање Републике Србије и општине Врбас.

Пре европског злата, Маша Јанковић прошла је кроз све тренажне процесе Женског кошаркашког клуба „Врбас“, па су на пријему били и њени тренери са којима је савладавала прве кошаркашке технике. Био је ту и подмладак клуба, младе играчице којима је Маша узор и мотив да и оне теже освајању највиших одличја. Све њих уз председника општине, поздравили су и Сања Жигић, председница  Скупштине општине Врбас, Срђан Станић, члан општинског већа за спорт и омладину, и Бојан Антонић, председник Савеза спортова општине Врбас. Маша се са Европског превенства и дочека у Београду враћа са прелепим утисцима.

Маша Јанковић рођена је у Врбасу 2000. године. Од 2019. године игра за Црвену звезду, а након успеха са репрезентацијом и имајући у виду да је на почетку каријере, пред њом су бројни професионални успеси. Медаља са Европског првенства коју је донела у Врбас, озариће сигурно и друге младе спортисте у нашем окружењу да засијају у светлу великих спортских резултата.

Ostale vesti iz ove kategorije