ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Дани поља јесењих усева у организацији Пољопривредне стручне службе Врбас

Zlatko Žarić | 27. avgust 2018. | 16:15 | Пољопривреда

Дани поља јесењих усева у организацији Пољопривредне стручне службе Врбас

Пољопривредна стручна служба Врбас организовала је Дане поља јесењих усева и презентацију хибридних сорти кукуруза, соје и шећерне репе на огледном пољу у Змајеву. Овом приликом пољопривредницима су представљени сортни огледи наведених култура од стране неколико познатих компанија које се баве производњом семенске робе. Локална самоуправа акценат у свом раду ставља управо на пољопривреду и њен развој, том приликом председник општине Врбас са својим сарадницима присуствовао је одржаној презентацији.

У оквиру посла Пољопривредне стручне службе Врбас између осталог је и постављање макро и микро огледа свих биљних врста, контрола производње семена на њиви и лабораторији, анализе земљишта и квалитета вештачких ђубрива. Овакве и сличне презентације организују се редовно сезонски, како би пољопривредницима биле пружене нове и корисне информације везане за њихов посао.

Сарадња на овај начин, Пољопривредне стручне службе Врбас са семенским компанијама, веома је важна како за службу тако и за пољопривредне произвођаче, који ће добити крајње резултате са огледног поља и на тај начин бити упућени која су најадекватнија семена у зависности од њихових потреба, све у циљу како би имали веће приносе.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije