ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана девета седница Скупштине општине Врбас

Zlatko Žarić | 25. mart 2018. | 12:45 | Политика

Одржана девета седница Скупштине општине Врбас

Одборници опозиције тражили су на почетку бројне измене дневног реда за које  нису добили подршку скупштинске већине, а дневни ред је проширен за три тачке које је предложио председник општине Врбас Милан Глушац. Заседање је отворено изменама у саставу одборника Скупштине општине и у саставу Општинског већа. Скупштинска већина је усвојила Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2017. године, измењену Одлуку о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада, пољских путева и канала од пољске штете на подручју општине Врбас, Одлуку о јавном превозу путника у друмском саобраћају, као и измењену Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину и измењену и допуњену Одлуку о доношењу програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за 2018. годину у општини Врбас.
Како је наведено, на предлог Милана Глушца, председника општине Врбас, Скупштина је расправљала о Статуту Заједничког комуналног предузећа "Пречистач Врбас – Кула". Глушац истакао да се први пут у Србији формира предузеће овог типа, те да је било потребно издвојити знатна средства  у завршетак канализационе мреже и друге уговорне обавезе према Европској делегацији.
Локални парламент је усвојио Извештај о раду Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас за 2017. годину, а затим и решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа "Комуналац" и Јавног комуналног предузећа "Стандард", извештај о спроведеним изборима за савете месних заједница и утврђеним резултатима и решење о именовању члана Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас. Девету Седницу су обележиле и кадровске промене на руководећим местима Центра за физиччку кулутур „Драго Јововић“ и Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, као и у Школском одбору ОШ „Бранко Радичевић“ у Равном Селу и Управном одбору Народне библиотеке „Данило Киш“.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije