ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Субвенцијама до унапређења производње воћа

Matija Kertes | 6. novembar 2018. | 18:48 | Пољопривреда

Субвенцијама до унапређења производње воћа

Марко Перишић, произвођач јабука из Црвенеке, у јулу је потписао уговор о додели субвенција за набавку опреме ради заштите од временских непогода. У питању је субвенција Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Њом је обезбедио противградне мреже и опрему за наводњавање. Уз постојећих 40 хектара на којима производи сорте црвени и златни делишес, ајдаред и грени смит, покренуће нови засад на додатних 20 хектара.

Перишић има и ранија позитивна искуства са субвенцијама и донацијама. Ове године, захваљујући подршци ИПАРД фонда од стране Европске уније, пољопривредно газдинство Перишић богатије је за нову машину за сакупљање лешника - културе коју гаје на површини од 20 хектара. Субвенције заправо користе од када су покренули пољопривредну производњу.

Овај млади произвођач, са амбициозним али реалним плановима у воћарству, спојем традиционалног и модерног у производњи, и уз употребу субвенција, постиже одрживу и уносну производњу јабука. Један од је већих произвођача те културе у Средњој Бачкој. Својим радом, који окупља готово читаву породоцу и ангажује већи број сталних радника и сезонаца, шаље поруку  да воћарство на плодној војвођанској земљи итекако има будућност.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije