ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана петнаеста седница Скупштине општине Врбас

Matija Kertes | 6. decembar 2018. | 16:38 | Политика

Одржана петнаеста седница Скупштине општине Врбас

Одборници актуелног сазива Скупштине општине Врбас одржали су петнаесту по реду седницу локалног парламента, на кој се налазио дневни ред са укупно 16 тачака. Седницу је обележило утврђивање престанка дужности Секреатара Скупштине општине Врбас Данке Васиљевић након што је поднела писмену оставку. На ову дужност одборници локалне скупштине поставили су дипломирану правницу Ивану Крезовић.

Председнк општине Врбас, Милан Глушац,  поднео је одборницима Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Врбас на дан 30. септембар 2018. године. Одборници су усвојили Извештај о деветомесечном извршењу локалног буџета, као и Предлог одлуке о доношењу Плана јавног здравља са акционим планом за период од 2018. до 2025. године.

Разматране су и усвојене и тачке дневног реда које су се тицале: Предлога измена и допуна Одлуке о оснивању Културног центра Врбаса, Одлуке о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада, пољских путева и канала, од пољске штете и Одлука о измени Одлуке о обављању комуналних делатности.

На седници је основан и Савет за безбедност општине Врбас. Потврђен је извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације и дата сагласност на план рада овог Савета у наредној години. Именовани су и вршиоци дужности директора ЈП „Врбас-гас“, Културног центра Врбаса и Туристичке организације. На ове дужности именовани су бивши руководиоци тих предузећа и установа, након што им је истекао мандат.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, измена је било и у саставу Општинске изборне комисије, Савета за друштвене делатности и појединих школских одбора. Очекује се да одборници до краја године одрже једну седницу ради расправе о локалном буџету за наредну годину.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije