ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Слава римокатоличког храма у Врбасу и божићна изложба КУД-а „Сирмаи Карољ“

Zlatko Žarić | 10. decembar 2018. | 16:04 | Друштво

Слава римокатоличког храма у Врбасу и божићна изложба КУД-а „Сирмаи Карољ“

Римокатоличка црква у Врбасу свечаном мисом обележила је празник, Безгрешно зачеће блажене дјевице Марије. Слава Римокатоличке цркве у Врбасу празнује се у славу  блажене девице Марије чија се икона као посебна драгоценост истиче над олтаром цркве. Миси одржаној поводом овог празника поред присуства великог броја верника, присуствовали су и православни свештеници, и значајан број гостију из Бечеја.

Поводом црквене славе, као и ранијих година уочи Божића, чланице Секције „Златни клас“, Културно-уметничког друштва „Сирмаи Карољ“ у Градском музеју представиле су део богате народне традиције коју негују у виду везова, тканина, украса и других рукотворина и дочарале дух надолазећег великог хришћанског празника Божића.

Свечаности поводом отварања изложбе присуствовао је и председник општине Милан Глушац, који је поздравио овај вид очувања обичаја. Свечани програм обогатили су чланови хора „Алегро“ Основне школе „Петефи бригада“ из Куле. Изложба ће у Градском музеју бити доступна грађанима сваког дана од 9 до 18 часова.

Ostale vesti iz ove kategorije