ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

На шеснаестој седници Скупштине општине Врбас усвојен буџет за 2019. годину

Редакција ТВ Бачка | 27. decembar 2018. | 16:46 | Политика

На шеснаестој седници Скупштине општине Врбас усвојен буџет за 2019. годину

У Врбасу је одржана шеснаеста седница Скупштине општине Врбас са обимним дневним редом од 41 тачке. Као и сваке последње седнице у једној календарској години, у фокусу ове седнице нашао се Предлог одлуке о буџету за 2019. годину. Предложени буџет образложио је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је том приликом истакао да су планирани приходи и примања близу милијарду и 556 милиона динара и већи су за 10,2 процента у односу на планиране приходе за претходну годину. Приходи су већи због пораста пореза на зараде и приходе од самосталних делатности.

Осим Одлуке о буџету, одборници су усвојили и Одлуку о ребалансу буџета за 2018. годину. Разматране су и усвојене и одлуке које су се тицале уређивања грађевинског земљишта, о доношењу Локалног антикорупцијског плана, о локалним комуналним и административним таксама и накнади за заштиту и унапређење животне средине.

Одборници су дали сагласност и на програме пословања свих јавних и комуналних предузећа и установа чији је општина оснивач. Распараваљало се и о стању безбедности саобраћаја на путевима у општини Врбас, као и о Стратешком плану развоја социјалне заштите за период од 2018. до 2021. године.

На дневном реду нашао се и предлог статута општине Врбас, а такође и одлуке о просторном распореду Јавних основних школа  и Јавне предшколске установе „Бошко Буха“. Одборници су дали сагласност да се Јавна комунална предзећа „Комуналац“ и „Стандард“ дугорочно кредитно задуже.  Предлогом решења о утврђивању назива улица у општини Врбас, одобрени су називи 36 улица у свим насељима општине. Између осталог, улице у Врбасу понеће имена Драгана Грубића, Љубомира Пешаља, Мајора Милорада Рађеновића, Јожефа Киша, Јоакима Кимета Виславског и многих других личности које се оставиле траг у локалној и националној историји.

Ostale vesti iz ove kategorije