ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

На шеснаестој седници Скупштине општине Врбас усвојен буџет за 2019. годину

Редакција ТВ Бачка | 27. decembar 2018. | 16:46 | Политика

На шеснаестој седници Скупштине општине Врбас усвојен буџет за 2019. годину

У Врбасу је одржана шеснаеста седница Скупштине општине Врбас са обимним дневним редом од 41 тачке. Као и сваке последње седнице у једној календарској години, у фокусу ове седнице нашао се Предлог одлуке о буџету за 2019. годину. Предложени буџет образложио је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је том приликом истакао да су планирани приходи и примања близу милијарду и 556 милиона динара и већи су за 10,2 процента у односу на планиране приходе за претходну годину. Приходи су већи због пораста пореза на зараде и приходе од самосталних делатности.

Осим Одлуке о буџету, одборници су усвојили и Одлуку о ребалансу буџета за 2018. годину. Разматране су и усвојене и одлуке које су се тицале уређивања грађевинског земљишта, о доношењу Локалног антикорупцијског плана, о локалним комуналним и административним таксама и накнади за заштиту и унапређење животне средине.

Одборници су дали сагласност и на програме пословања свих јавних и комуналних предузећа и установа чији је општина оснивач. Распараваљало се и о стању безбедности саобраћаја на путевима у општини Врбас, као и о Стратешком плану развоја социјалне заштите за период од 2018. до 2021. године.

На дневном реду нашао се и предлог статута општине Врбас, а такође и одлуке о просторном распореду Јавних основних школа  и Јавне предшколске установе „Бошко Буха“. Одборници су дали сагласност да се Јавна комунална предзећа „Комуналац“ и „Стандард“ дугорочно кредитно задуже.  Предлогом решења о утврђивању назива улица у општини Врбас, одобрени су називи 36 улица у свим насељима општине. Између осталог, улице у Врбасу понеће имена Драгана Грубића, Љубомира Пешаља, Мајора Милорада Рађеновића, Јожефа Киша, Јоакима Кимета Виславског и многих других личности које се оставиле траг у локалној и националној историји.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije