ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

„Спартак Војпут“ Суботица победник Седмог рукометног турнира „Драго Јововић“

Редакција ТВ Бачка | 28. januar 2019. | 17:32 | Спорт

„Спартак Војпут“ Суботица победник Седмог рукометног турнира „Драго Јововић“

Седми меморијални турнир у рукомету „Драго Јововић“ обележило је постављање бисте овог прослављеног спортисте на платоу испред Центра за физичку културу који такође носи назив „Драго Јововић“. Многобројни грађани, спортисти, рођаци и пријатељи Драга Јововића, подсетили су се доприноса који је ова легенда рукомета, репрезенативац Југославије и капитен њеног олимпијског тима, дала промоцији спорта, наше земље и општине.  Аутор бисте, постављене на иницијатву Завичајног удружења Голијана, је вајар Љубисав Срдановић.

Учесници турнира били су клубови „Спартак Војпут“ из Суботице, „Југовић“ из Каћа, екипа Новог Београда и домаћи „Врбас Петрол“. Након узбудљивог финалног меча између Врбаса и екипе „Спартака“, голом разлике тријумфовали су Суботичани.За најбољег голмана турнира проглашен је Марко Јуракић из Рукометног клуба „Врбас Петрол“, најбољи стрелац је Илија Петровић из Спартак Војпута, а Урош Елезовић из Врбас Петрола је најбољи играч турнира.

Организатори турнира захвалили су се свим клубовима на одзиву и учешћу у неговању сећања на Драга Јововића, као и на фер и коректној игри, те истакли да је Врбас, још једном добром организацијом турнира, потврдио називе града рукомета и спорта.

Ostale vesti iz ove kategorije