ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Сервисне

Уређење прилазног пута Градској депонији

Редакција ТВ Бачка | 8. mart 2019. | 15:31 | Сервисне

Уређење прилазног пута Градској депонији

На Градској депонији у Врбасу тешком механизацијом уређује се приступни пут овом сметлишту. Дужина прилазне стазе износи 800 метара. На Градску депонију у Врбасу, која се простире на површини од 10 хектара, већ годинама се свакодневно истовари 80 тона различитог смећа. Приступни пут сметлишту уређује се неколико пута годишње.

"Вршимо нивелацију пута, насипамо шљаку и машински је сабијамо да би у наредном периоду пролазак возила био неометан. Пут је рађен јесенас, међутим, обилне кише и снег који смо имали довели су га у лоше стање. Чекали смо лепо време како бисмо га уредили", каже пословођа у ПЈ "Чистоћа" Младен Павловић.

Поред тренутних послова на Градској депонији, ЈКП "Комуналац" свакодневно врши прихват топада који се даље разастире, сабија и након тога превлачи земљаним слојем што чини превенцију од избијања пожара, ширења заразе и томе слично.

Процењује се да сваки становник Републике Србије дневно произведе килограм отпада, што на годишњем нивоу износи 300-400 килограма ђубрета. Ретки су градови у којима се врши сепарација отпада. У Врбасу се сакупља и пресује ПЕТ амбалажа и шаље на даљу рециклажу. Из домаћинстава у граду, односи се сваке последње суботе у месецу.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije