ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана Седамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 26. mart 2019. | 16:39 | Политика

Одржана Седамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Пред одборницима Скупштине општине Врбас на 17. седници одржаној у актуелном сазиву  нашло се 11 тачака дневног реда.  Између осталог, усвојени су Предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2018. годину,  Предлог одлуке о Општинској управи, Одлуке о организовању и спровођењу јавне расправе у поступку доношења прописа и других општих аката, као и Предлог одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Врбас непосредном погодбом.

Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, који су одборници такође подржали, даје веће обавезе и овлашћења месним заједницама.  Остале одлуке о којим су се одборници изјашњавали тицале су се усвајања Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас и о усвајању Анализе пословања јавних предузећа.

Седницу је обележио и демонстративни излазак из сале опозиционих одборника услед тога што, према њиховом мишљењу, није омогућена јавност рада парламента, након чега су одржали тзв. отворени парламент испред зграде општинске управе. Председник општине Врбас, Милан Глушац, коментаришући овај чин опозиције, истакао је да је јавност рада Скупштине општине Врбас обезбеђена преносом на званином сајту општине, као и кроз низ медија који извештавају о овом догађају.

Следећа седница локалног парламента заказана је за петак, 29. март.

 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije