ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана Седамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 26. mart 2019. | 16:39 | Политика

Одржана Седамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Пред одборницима Скупштине општине Врбас на 17. седници одржаној у актуелном сазиву  нашло се 11 тачака дневног реда.  Између осталог, усвојени су Предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2018. годину,  Предлог одлуке о Општинској управи, Одлуке о организовању и спровођењу јавне расправе у поступку доношења прописа и других општих аката, као и Предлог одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Врбас непосредном погодбом.

Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, који су одборници такође подржали, даје веће обавезе и овлашћења месним заједницама.  Остале одлуке о којим су се одборници изјашњавали тицале су се усвајања Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас и о усвајању Анализе пословања јавних предузећа.

Седницу је обележио и демонстративни излазак из сале опозиционих одборника услед тога што, према њиховом мишљењу, није омогућена јавност рада парламента, након чега су одржали тзв. отворени парламент испред зграде општинске управе. Председник општине Врбас, Милан Глушац, коментаришући овај чин опозиције, истакао је да је јавност рада Скупштине општине Врбас обезбеђена преносом на званином сајту општине, као и кроз низ медија који извештавају о овом догађају.

Следећа седница локалног парламента заказана је за петак, 29. март.

 

Ostale vesti iz ove kategorije