ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Завршена Осамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 29. mart 2019. | 16:45 | Политика

Завршена Осамнаеста седница Скупштине општине Врбас

Оригинални дневни ред од четири тачке 18. седнице Скупштине општина Врбас, допуњен је на предлог предедника општине Врбас Милана Глушца са још три тачке дневног реда. Тако су се пред одборницима нашли и Предлог одлуке о доношењу Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за 2019. годину, Предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања Туристичке организације, као и Одлуке о иницијативи за покретање поступка реализације пројекта јавно приватног партнерства Јавног комуналног предузећа „Стандард“ да у складу са законом покрене поступак избора приватног партнера у циљу стварања услова за пружање грејних услуга.

Образлажући ове одлуке, представници владајуће већине истакли су да се оне тичу проширења радних зона у општини, тако што ће се раписати јавни позив за отуђење 35 парцела по тржишним условима. Одлука о јавно-приватном партнерству без елемената концесије ЈКП „Стандард“ и партнера који буде изабран, спроводи се због недостатка сопствених средстава овог јавног предузећа у циљу преласка на јефтиније и еколошки прихватљивије енергенте за пружање грејних услуга.

На седници су усвојене и Одлука о мањим монтажним објектима привременог карактера, Одлука о локалним комуналним таксама, као и Одлука о накнадама за коришћење јавних површина и Утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

И овог пута седницу је обележило одсуство одборника дела опозиције. Одборници из редова неколико странака одржали су испред зграде Општинске управе такозвани „отворени парламент“ настављајући тиме са бојкотом редовног рада услед захтева да се обезбеди јавност рада локалног парламента.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije