ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Први фестивал еколошких представа за децу

Редакција ТВ Бачка | 9. april 2019. | 17:06 | Друштво

 Први фестивал еколошких представа за децу

У Врбасу је одржан Први фестивал еколошких представа за децу чији је организатор Јавно комунално предузеће „Комуналац“, у сарадњи са Предшколском установом „Бошко Буха“ и Културним центром Врбаса. Пет дечијих представа које су уврштене у најужи избор, приказано је на овој еколошкој смотри, а њихов садржај прилагођен ја најмлађима па су се и у публици нашли предшколци.  Идеја за одржавање фестивала настала је током одржавања заједничког пројекта „Природу чувам, јер природу волим“, који су претходно реализовали „Комуналац“ и Предшколска установа.

Подржани од стране својих васпитача, малишани су показали завидне драмске способности, идеје у осмишљавању сценографија и костима, али и завидну посвећеност теми очувања човекове животне средине. Такав вид развоја младих нараштаја подржава и општина Врбас. 

Жири је имао тежак задатак, али се, према речима председнице жирија, Весне Дринчић Ђилас, руководиоца Драмске секције Културног центра, одлучио да за најбоље прогласи најмлађе, а то су деца из вртића „Шећерко“. Друга награда отишла је у Вртић „Полетарац“, а трећа у вртић „Цицибан“ у Змајеву.  Велики одзив и озбиљност којом су се малишани припремали за изласке на сцену потврдили су оправданост одржавања овакве манифестације.

Ostale vesti iz ove kategorije