ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Одржана јавна презентација изградње рециклажне и трансфер станице у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 14. maj 2019. | 17:13 | Друштво

Одржана јавна презентација изградње рециклажне и трансфер станице у Врбасу

У складу са европским и домаћим законодавством о увођењу система управљања комуналним отпадом, обавеза је свих локланих самоуправа да се отпадне материје одлажу на еколошки одржив начин. У општини Врбас од 2011. године постоји и Локални план управљања отпадом који предвиђа изградњу рециклажне и трансфер станице у нашој општини. Био је то повод да се одржи јавна презентација до сада учињених и наредних потеза у којој су учествовали представници Одељења за урбанизам Општинске управе Врбас, Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, партнера у овом подухвату, и других релевантних учесника.

У будућности се планира да сав комунални отпад из општине радници „Комуналца“ одвозе у трансфер станицу, где ће такозвани „мокри отпад“ завршавати у компостилишту. Преостали отпад ће се се сортирати, а тек оно што не буде могло да се сепарира, одвозиће се на регионалну депонију. Стварање овог регионалног система депонија у Републици Србији помажу институције Европске уније, међу којима је и Немачка организација за међународну сарадњу.За Јужнобачки округ у ком живи око 500.000 становника, предвиђена је изградња регионалне депоније у Новом Саду, те две трансфер станице у Бачкој Паланци и Врбасу. То ће, како је речено, одмогућити затварање и  рекултивацију постојеће општинске депоније и депонија које постоје у насељеним местима врбаске општине.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije