ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Xella Србија лидер у области енергетски ефикасне и еколошке градње

Редакција ТВ Бачка | 31. maj 2019. | 13:32 | Привреда

Xella Србија лидер у области енергетски ефикасне и еколошке градње

Са YTONG блоковима уштеда енергије и до 50 одсто

Са циљем да представи квалитет материјала и подигне свест о значају заштите животне средине, компанија Xella организовала је за представнике медија обилазак фабрике термоблокова у месту Вреоци код Лазаревца.

Представници медија имали су прилику да се увере у енергетску ефикасност, као једну од кључних предности производа који настају у овој фабрици, а који обезбеђују уштеду на времену градње и на квадратури, на рачунима за грејање и хлађење, као и апсолутну безбедност по здравље људи јер је реч о природним материјалима.

YTONG термоблокови су лаганог материјала, брзо уградљиви са ниским коефицијентом топлотне проводљивости, што значи да не дозвољавају хладноћи да продре у објекат зими, односно топлоти током летњег периода, што обезбеђује жељену микроклиму унутар куће или зграде.

Због значајних уштеда у трошковима грејања и хлађења чак и до 50 одсто, YTONG објекти су дугорочно исплативији од објеката који су грађени другим системима градње од класичног материјала. YTONG има интегрисана врхунска термоизолациона својства, што ће потрошачи приметити у свом кућном буџету.

Неке од познатих личности одабрали су YTONG блокове због једноставне, брзе и здраве градње и материјала који омогућава велику уштеду енергије.

Осим тога, висока енергетска ефикасност коју обезбеђују блокови директно смањује потрошњу енергије за грејање објеката, а самим тим се смањује и потреба угља и других енергената за грејање, што је један од најбитнијих елемената за смањење емисије штетних гасова.

„Заштиту животне средине посматрамо искључиво кроз концепт свеобухватне одрживости, што значи да примењујемо систем рециклирања производа, који се пречишћавању и користе поново у производњи блокова. Изузетно смо поносни што је компанија Xella већ достигла циљ постављен за 2020. годину, а то је да се 70% грађевинског материјала рециклира“, истакао је генерални директор компаније Xella, Драган Лазић.

Велики број инвеститора грађевинских пројеката препознао је квалитет YTONG термоблокова, међу којима су и "А блок", "Београд на води", тржни центар "Променада", научни парк у Новом Саду, Ада Шопинг Мол итд.

Ostale vesti iz ove kategorije