ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана 19. редовна седница локалног парламента у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 7. jun 2019. | 18:24 | Политика

Одржана 19. редовна седница локалног парламента у Врбасу

Одборници актуелног сазива Скупштине општине Врбас одржали су редовно, 19. заседање на ком су се нашле укупно 33 тачке дневног реда. Међу значајнијим одлукама које су усвојили биле су Одлука о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, затим о Одређивању локације за изградњу Трансфер станице са рециклажним центром и компостилиштем у Врбасу, као и о Продужењу важења Програма развоја спорта општине Врбас. На Седници је усвојено и више одлука о располагању непокретностима локалне самоуправе неопходних за изградњу станова за избегла и прогнана лица, размештај радних зона и друге намене.

Извештаји о раду и пословању усвојени су за јавна предузећа и установе чији је оснивач општина Врбас. Једногласно су одобрени и извештаји о стању безбедности саобраћаја на путевима општине Врбас. Говорећи о овој тачки,  председник општине Милан Глушац најавио је скору реконструкцију пута Врбас-Кула и Врбас-Србобран за шта постоје уверавања од стране надлежних републичких органа. Потврђени су и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситауције и План одбране од поплава за воде другог реда општине Врбас. На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе изгласане су измене састава више шклоских одбора образовних установа на подручју општине и Надзорног одбора Јавног комуналног  предузећа „Комуналац“.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije