ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Припреме за нова такмичења у врбаском Џудо клубу „Тори“

Редакција ТВ Бачка | 16. april 2021. | 12:15 | Спорт

Припреме за нова такмичења у врбаском Џудо клубу „Тори“

Џудо клуб „Тори“ један је од успешнијих и трофејнијих спортских колектива у Врбасу, посебно у групи борилачких спортова. Клуб окупља око 40 чланова свих узрасних категорија, од најмлађих до сениора. Инструктори у клубу су Владимир и Горан Рахман. Горан је уједно и професор физичког васпитања у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у којој се млади џудисти припремају. Учешће на такмичењима и тренинге прилагодили су тренутној ситуацији. Тако да тренутно вежбају  у мањим групама.

Џудо је борилачка вештина настала као скуп пробраних техника из џијуџицуа. Убраја се у олимпијске спортове. Поред физичке, захтева и духовну снагу. У свету џудо тренира око 10 милона људи. Међу онима које смо затекли на тренингу у Врбасу били су Вукашин и Александра.

Стручњаци кажу да никад није касно почети са овим спорто, ако не ради такмичења, онда управо рекреативно. Џудо клуб „Тори“ који ће ускоро напунути пунолетство када је у питању број година постојања и рада, увек се обнавља кроз пријем нових полазника. Свакодневни тренинзи сигурно су од велике користи врбаским џудистима да очувају кондицију и технику, али и клубу да дода на своје полице нове медаље и признања. Нема сумње да ће тако бити и на предстојећим првенствима за која се припремају.

Ostale vesti iz ove kategorije