ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Школа глуме у Врбaсу врши упис нових чланова

Редакција ТВ Бачка | 10. maj 2021. | 13:07 | Култура

Школа глуме у Врбaсу врши упис нових чланова

Школа глуме у Врбaсу већ дужи низ година успешно ради са две категорије полазника. У првој групи су наши најмлађи суграђани који показују интресовање за глуму, док су у другој категорији сви старији од 12 година. Промотери школе и инструктури који се баве радом са полазницима су дипломирани глумци Марко Васиљевић и Сунчица Милановић.

Полазници Школе посвећено савлађују глумачке задатке које им задају професори и показују жељу да напредују у стицању вештина које са собом носи глумачка професија. Глума се не своди само на рад у театру или пред филмским камерама, већ полазницима омогућава и да победе трему, усаврше изражајност и дикцију, науче како да испољавају, победе или сакрију емоције. Те су вештине корисне и у свакодневним ситуацијама.

Сунчица Милановић и Марко Васиљевић свој глумачки занат усавршили су на Акедемији уметности у Новом саду, а касније и кроз рад у позоришту, на филму и телевизији. У току је и упис нових полазника у ову глумачку школу која часове и пробе одржава у Биоскопу „Југославија“. Ово је отворени позив и прилика да се одазову сви они којима је жеља да стану на сцену и изађу пред публику.

Ostale vesti iz ove kategorije