ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана Друга седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 1. oktobar 2020. | 14:17 | Политика

Одржана Друга седница Скупштине општине Врбас

Друга седница Скупштине општине Врбас, од конституисања новог сазива, одржана је у присуству 28 од 36 одборника колико их броји локални парламент. На Дневном реду нашло се 14 тачака. Претходно су оборници опозиционе одборничке групе „Ослободимо Врбас“, Горан Рогановић и Драган Стијеповић, изнели више предлога за допуну дневног реда, али их скупштинска већина није прихватила. На овој седници потврђени су мандати троје нових одборника који су заменили старе са изборних листа и након тога положили свечане заклетве.

Усвојени су предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, као и предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију општине Врбас за 2020. годину. Разматрани су и планови детаљне регулације Савиног Села са детаљном регулацијом јавног грађевинског земљишта и Предлог одлуке о изради Измена и допуна плана генералне регулације блока 27 и 36 у Врбасу. Ови планови су усвојени и одлучено је да се у оба случаја не приступи изради стратешке процене утицаја на животну средину.

На дневном реду Друге седнице нашао се и Предлог решења о давању сагласности на Статут Апотекарске установе Врбас и о распореду, почетку и завршетку радног времена ове установе. Одборници су такође, разрешили стари, а именовали нови састав Штаба за ванредне ситуације општине Врбас.

Ostale vesti iz ove kategorije