ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Традиционални Пролећни ликовни салон отворен у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 14. april 2021. | 12:13 | Култура

Традиционални Пролећни ликовни салон отворен у Врбасу

Традиционални Пролећни ликовни салон, још једна колективна изложба радова чланова Удружења ликовних уметника Врбаса, отворена је у Врбасу. Излагачку селекцију прошло је 26 оставрења, изложених у Ликовној галерији Културног центра Врбаса, а њих шест добило је награде у исто толико категорија. Ствараоци су, у условима пандемије, показали и доказали колико је уметност насушна људска потреба.

Према речима селектора Салона, ликовног критичара Драгана Ђорића, на овогодишњој селекцији истичу се ликовност и основни стандарди ликовности. Сцена у Врбасу и даље чува ликовни елеменат стварањам, оно по чему сликарство и вајарство, као и други уметнички облици јесу изузетни у склопу својих уметности. Реч је о чистој, изворној ликовности, коју међу радовима чланова УЛУВ-а можемо пронаћи у разним видовима. Врбаски уметници представљају компактну али и разнородну стваралачку скупину. Посебан дијалог са бојом успео је да оставри Јован Арамбашић, чији се рад, настао у техници акрил, ове године издвојио на Пролећном ликовном салону. 

Изложба радова врбаских ликовних ставралаца отворена је до 30. априла. Пролећни ликовни салон организују Удружење ликовних уметника Врбаса и Ликовна галерија Културног центра. Наредно окупљање уметника овог типа, у амбијенту врбаске Галерије, биће Јесењи ликовни салон. 

Ostale vesti iz ove kategorije