ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбашани се придружили обележавању Светског дана физичке активности

Редакција ТВ Бачка | 12. maj 2021. | 13:21 | Спорт

Врбашани се придружили обележавању Светског дана физичке активности

Врбашани су се придружили обележавању Светског дана физичке активности. У организацији општинске Канцеларије за младе, на теренима Центра за физичку културу „Драго Јововић“, професор физичке културе и докторанд Факултета за спорт и физичку културу, Вељко Вукићевић, представио је резултате анкете о физичким навикама Врбашана. Објаснио је и шта подразумева физичка активност, те како је прилагодити полу, старости и свакодневним обавезама.

Истраживање, спроведено у популацији од 18 до 30 година, на узорку од 500 Врбашана, показало је да је мање од половине наших суграђна свакодневно физички активно. Младе чланице Одбојкашког клуба „Врбас“ објасниле су какво је стање када су у питању припадници њихове генарације.

Међународни дан физичке активности установила је Светска здравствена организација. Ове године обележен је под слоганом „креатњем до здравља“ како би се истакло да кретање и умерене вежбе заиста доводе до смањења ризика од болести, у првом реду гојазности, повишеног нивоа шећера у крви и канцера, а спорт доприноси и бољем менталном стању.

Ostale vesti iz ove kategorije