ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

На Осмој седници СО Врбас изгласан ребаланс буџета за 2021. годину

Редакција ТВ Бачка | 19. maj 2021. | 07:55 | Политика

На Осмој седници СО Врбас изгласан ребаланс буџета за 2021. годину

Oдржана је осма седница Скупштине општине Врбас на којој се пред одборницима налазило тридесест тачака Дневног реда. Најважније међу њима, тицале су се ребаланаса Буџета за 2021. годину и кадровских промена до којих је дошло. До промена је дошло у саставу Општинског већа будући да је Милан Глушац, досадашњи заменик председника општине поднео оставку. На предлог председника општине Врбас, Предрага Ројевића, одобрници су на функцију заменика председника општине изабрали Тијану Алексић.  Скупштина је потврдила и избор новог одборника из Одборничке групе "Ивица Дачић, Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија, Драган Марковић Палма". Уместо Мирка Фатушића, коме је мандат престао услед смрти, мандат је потврђен Славку Черњушу.

Највише расправе изазвала је тачка о Предлогу ребаланса општинског буџета. Председник општине истакао је да су општинске финасије стабилне, а да се општинска каса допуњује са близу пола милона евра и да је то део намењен за инвестиције у унапређење комуналне инфраструктуре, културу, здрваство, образовање, спорт и друге намене.  Одборници опозиционе групе „Ослободимо Врбас“ поднели су више од сто амандмана, па је распарава у појединостима заузела и највећи део трајања седнице.

Након усвајања ребаланса усвојени су и остали предлози. То су предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2020. годину, Предлог одлуке о распореду, почетку и завршетку радног времена у Апотекарској установи Врбас,  продужењу важења Одлуке о доношењу локалног акционог плана за енергетску ефикасност у стамбеном сектору општине Врбас. Одборници су расправљали и о боравишним таксма,  програму отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за 2021. годину и о мањим монтажним и другим објектима привременог карактера.

Усвојени су и извештаји о пословању и финансијским извештајима свих јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа, као и програми пословања. На седници су разматрани и предлог оперативног плана одбране од поплава, а измењен је и састав Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас. Седница је укупно трајала 21 сат.

Ostale vesti iz ove kategorije