ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Финалним борбама завршен Пети јуниорски куп нација у боксу

Редакција ТВ Бачка | 14. jun 2021. | 14:51 | Спорт

Финалним борбама завршен Пети јуниорски куп нација у боксу

Више од 110 младих спортиста и спортискиња из 16 земаља учествовало је на овогодишењем, петом по реду Јуниорском купу нација у боксу. Последњи дан турнира био је резервисан за финалне борбе у мушкој конкуренцији у различитим категоријама такмичења. Оволики број такмичара и мечева говори о озбиљности организације и значају самог турнира.

Организатори су приредили и доделу захвалница за поједнице и организације чија им је помоћ била значајна у организаији Јуниорског купа. У наставку су уследиле борбе, а у рингу су се нашли највише репрезентативци Казахстана. У екипном делу репрезентација Казахстана и узела је највише медаља, до другог места стигла је Пољска, а треће је припало репрезентацији Румуније. Србији су припала четири одличја, два бронзана и два сребрена од којих је једно обезбедио наш суграђанин Машан Никчевић. У последњем мечу Купа нација он је одмерио снаге са репрезенативцем из Румуније.

Друго сребро за српску репрезентацију узео је млади Милан Станојевић који је меч изгубио од такмичара из Казахстана. Србија је освојила и три медаље у женској конкуренцији, што је у укупном збиру седам одличја. Домаћини су сигурни да су упркос пласману, са турнира сви отишли задовољни.

Титула најбољег техничара отишла је у руке Ловра Павчеца из Хрватске. За најбољег јуниора на турниру проглашен је Мирко Шарчевић, боксер из Црне Горе, најбољи страни боксер је Виктор Литвинов из Казахстана, а најбољи домаћи боксер је Врбашанин Машан Никчевић који је имао и највећу подршку са трибина.

Ostale vesti iz ove kategorije