ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана девета седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 30. jun 2021. | 12:11 | Политика

Одржана девета седница Скупштине општине Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас окупили су се и по девети пут у актуелном сазиву како би на седници разматрали више предлога и одлука из домена локалне политике.  На Дневном реду нашло се укупно 14 тачака. Након усвајања записника са осме седнице и потврђивање мандата одборника Скупштине општине Врбас, прешло се на тачку о Завршном рачуну општине Врбас за 2020. годину.  Одборничака већина изгласала је и Предлог одлуке о приступању изради Плана развоја општине Врбас за период од 2022-2028. године,  Предлог одлуке о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за грађевинско земљиште, изградњу и путеве „Дирекција за изградњу“ – у ликвидацији и Редовни годишњи финансијски извештај за исто предузеће за 2020. годину.

Усвојени су и Предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Врбас за 2021. годину, решења о давању сагласности на програм Предшколске установе „Бошко Буха“ и Предлог решења о давању сагласности на Измене програма рада и финансијског плана Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас за 2021. годину.  

Као десету тачку Скупштина општине размотрила је Предлог решења о давању сагласности на Измену Финансијског плана Центра за социјални рад општине Врбас за 2021. годину. На седници је било речи и о разрешењу Комисије за спровођење избора за савете месних заједница и именовању Комисије за спровођење избора за савете месних заједница.  До краја распараве локални парламент је распараваљао и o изменaма у саставу Општинског штаба за ванредне ситуације, као и о Предлозима Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Ostale vesti iz ove kategorije