ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Министар Недимовић посетио Змајево и Србобран

Редакција ТВ Бачка | 12. jul 2021. | 13:22 | Пољопривреда

Министар Недимовић посетио Змајево и Србобран

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, заједно са Чедомиром Божићем, покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство, посетио је породичну компанију "Нови Традинг НС" у Змајеву, и упознао се на лицу места са развојем и модернизацијом овог успешног породичног бизниса у пољопривреди, покренутог 2001. године. Ова компаније од прошле године располаже системом са селектовање и паковање кромпира, што је бизнис подигло на нови ниво и учинило га конкурентним са многим страним компанијама, које само због тога извозе знатне количине ове културе у Србију. Недимовића и Божића дочекали су Марко Христић, један од власника компаније и Предраг Ројевић, председник општине Врбас.
"Нови Традинг НС" као основну делатност води производњу пољопривредних производа, увоз и извоз прехрамбених и пољопривредних производа, те сировина за прехрамбену индустрију. Компанија представља "спој иновација, искуства и стручности и то је оно због чега је бирају бројни клијенти".

Након посете Змајеву министар Пољопривреде Бранислав  Недимовић и покрајински секратар за пољопривреду Ћедомир Божић  посетили Србобран где их је дочекао, председник општине, Радивој Дебељачки, са својим сарадницима. Они су заједнички посетили пољопривредно газдинство Арсена Градинца где се разговарало о темама из пољопривреде. Током посете Недимовић је искористио ову прилику и да седне у комбајн и осети драж жетве.

Ostale vesti iz ove kategorije