ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Први Фестивал ауторске музике у Врбасу окупио младе извођаче

Редакција ТВ Бачка | 20. septembar 2021. | 13:35 | Култура

Први Фестивал ауторске музике у Врбасу окупио младе извођаче

У Врбасу је одржани први Фестивал ауторске музике „Музика на куб“  који је приредило истоимено удружење из Врбаса. У дворишту Градског музеја Културног центра Врбаса окупио се већи број поштовалаца музике како би се упознали са младим снагама које су ангажоване на пољу стварања нових музичких креација. Младе снаге дошле су из више места из окружења, што бендови што појединци. Идеја за овакав фестивал потиче од Марка Алексића који је искуства са сличних манифестација на којима је наступао пренео у Врбас.

Сви учесници слажу се да је овакав Фестивал био потребан и значајан да на њему представе своје композиције, али и да се упознају са другим ставраоцима. У такмичарском делу наступили су музички састави и солисти из Куле, Кљајићева, Врбаса, Суботице и Србобрана.

Уместо жирија или публике, пропозиције такмичења су такве да учесници оцењују једни друге. Када се оцењивање завршило, најбоље оцене добио је Милан Косановић који долази из Кљајићева. Друго место заузела је Милена Алексић из Врбаса, а треће музичарка уметничког назива Инеса из Суботице. Победник фестивала као главну награду добио је услове да своје композиције студијски сними у студију Удружења Музика на куб што је свакако младим музичарима и највећи подстрек да учествују на оваквим догађајима.

Ostale vesti iz ove kategorije