ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Уприличено свечано отварање 53. Фестивала поезије младих

Редакција ТВ Бачка | 22. septembar 2021. | 12:27 | Култура

Уприличено свечано отварање 53. Фестивала поезије младих

Већ више од пола века у Врбасу се окупљају песници и тако потврђују епитет „града на песниковој руци“ који Врбас поносно носи. Фестивал поезије младих  свечано је отворен и по 53. пут, а свечаним отварањем најављени су и програми који ће уследити. Актуелна ситуација померила је термин одржавања манифестације, али како истиче председник Савета Фестивала. то неће пореметити замишљену концепцију.

У музичком делу свечаног отварања Фестивала, присутне је задивио Хор „Свети Серафим Саровски“ из Зрењанина. Уследило је и представаље књижевности Владимира Пиштала, управника Народне библиотеке Србије. О књизи су говорили књижевни критичари Ненад Шапоња и Милета Аћимовић Ивков.  Иако се овај програм Фестивала одражва под називом „Излет у прозу“, сам Пиштало истиче да његово стваралаштво не подвлачи ту разлику.

Фестивал поезије младих своју дугу традицију дугује и подршци који има од стране министарства културе, надлежних покрајинских институција и локалне самоуправе.

Наредни дани биће у знаку поезије и њених протагониста закључно са наступом финалиста у суботу на коме ће се публици представити десет младих песника. Једна или један од од њих ће бити изабран за лауреата и догодине имати прилику да у Врбасу промовише своју песничку збирку.

Ostale vesti iz ove kategorije